Karlaplanstandläkarna - Tandimplantat på Östermalm i Stockholm

Tandimplantat på Östermalm i Stockholm

– tandimplantat med naturligt resultat.

Funderar du på tandimplantat? Välkommen till Karlaplanstandläkarna på Östermalm, Stockholm. Hos oss möter du erfaren personal med hög kompetens. Vi inleder gärna med en konsultation och kan därefter bedöma dina förutsättningar för ett tandimplantat.

Tandimplantat är idag en etablerad och säker metod för att ersätta förlorade tänder. Men det är också en omfattande behandling som ska hålla livet ut – om förutsättningarna är de rätta. Det är viktigt att du känner dig trygg i ditt beslut. Därför inleder vi alltid med en konsultation där vi berättar hur det går till. Utifrån dina förutsättningar kan vi sedan rekommendera det behandlingsalternativ som passar dig bäst. 

Hur fungerar tandimplantat?

Implantat innebär att en skruv av titan opereras in i käkbenet och på den fästs sedan de nya konstgjorda tänderna. Titanets unika egenskaper att växa samman med käkbenet gör implantatmetoden möjlig. Ett tandimplantat kan hålla livet ut – om du bara sköter din munhälsa.

Hur går behandlingen till?

Om du efter konsultationen bestämmer dig för att göra en implantatbehandling inleder vi själva behandlingen, som vi delar in i fem steg.

  1. Undersökning
  2. Förberedande
  3. Operation
  4. Läkning
  5. Nya tänder på plats

Steg 1: Undersökning

Vi börjar med en grundlig genomgång av ditt allmänna hälsotillstånd. Det är viktigt att du är frisk och mår bra. Därefter undersöker vi munnen för att se hur vi bäst ska placera tandimplantaten. 

Vi tar också röntgenbilder för att se om benvolymen behöver byggas upp innan tandimplantatet, och för att utesluta eventuella sjukdomar på tändernas rötter eller i käkbenet. 

Steg 2: Förberedande

I denna fas förbereder vi allt inför operation. I vissa fall kan vi behöva ta bort eventuella tänder, laga hål eller rotfylla tänder. Vi gör också de provisoriska tänderna som du tillfälligt kommer att ha under tiden tandimplantatet och benen läker ihop.

Steg 3: Operation

Under själva operationen görs ett litet kirurgiskt ingrepp för att installera implantatet i käkbenet. 

Behandlingen utförs under lokalbedövning och du kan åka hem direkt efter operationen. En viss ömhet och smärta kan kännas en tid efteråt. Men det kan behandlas med receptfria värktabletter och går oftast över inom ett par dagar.

Steg 4: Läkning

Efter ingreppet behöver implantaten växa samman med käkbenet. Läkningsprocessen tar olika lång tid beroende på implantatets placering, men räkna med upp till fyra månader.

Steg 5: Nya tänder på plats

När tandimplantaten läkt fast är det dags för det sista steget. Vi tar då ett digitalt avtryck av dina tänder och de implantat som är satta. 3D filen skickas till våra erfarna tandtekniker som sedan tillverkar dina nya tänder. Från tillfället för avtryck fram tills du får dina nya tänder tar det vanligtvis två veckor.

När du kommer tillbaka är dina nya tänder klara och de monteras på implantaten i käkbenet. Nu anpassar vi belastning och kontrollerar att allt ser bra ut. Du får även information hur du ska sköta om dina nya tänder. 

Du kan inte få hål i de konstgjorda tänderna men däremot kan en inflammation uppstå runt ett implantat om det inte hålls rent. I värsta fall kan benet bli påverkat så det är viktigt att du sköter om dina nya änder. Gör du det kan ditt tandimplantat hålla länge, oftast hela livet.

Vad kostar tandimplantat?

Priset för tandimplantat varierar dels beroende på dina förutsättningar, dels på viken form av implantat det handlar om. Genom högkostnadsskyddet kan du få delar av behandlingen ersatt av Försäkringskassan. Du får alltid ett kostnadsförslag presenterat innan vi påbörjar behandling.

Tandimplantat hos Karlaplanstandläkarna på Östermalm, Stockholm
Kontakta oss för att boka tid för en konsultation. Vi finns på telefon 08-661 04 84. Du kan också nå oss på info@karlaplanstandlakarna.se eller varför inte boka din tid smidigt online.

Varmt välkommen att kontakta oss för konsultation kring tandimplantat hos Karlaplanstandläkarna på Östermalm, Stockholm!