Karlaplanstandläkarna - Akut tandvård på Östermalm i Stockholm

Akut tandvård på Östermalm i Stockholm

– kvalificerad akut tandvård nära dig!

Söker du akuttandvård i Stockholm? Vi på Karlaplanstandläkarna gör vårt bästa för att ta emot patienter med akuta problem så fort som möjligt, oftast samma dag. Vi vet att det är viktigt att du kommer under behandling snabbt och du ska inte behöva gå omkring och ha ont.

Karlaplanstandläkarna hjälper dagligen kunder som är i behov av akut tandvård. Vi vill finnas till hands när du har som mest ont. Oftast orsakas värken av karies, en trasig fyllning eller inflammation i tandköttet. För att symtomen inte ska förvärras rekommenderar vi dig att kontakta oss direkt, även om smärtan skulle ge med sig tillfälligt.

När ska jag söka akut tandvård?

Tandbesvär kan uppstå när som helst och upplevs ofta som väldigt smärtsamt. Vanliga smärtstillande tabletter hjälper i regel bara kortare stunder. Därför gör vi vad vi kan för att snabbt ta emot patienter som behöver akut tandvård.

Sök akut tandvård vid 

  • Kraftig tandvärk
  • Svåra ilningar
  • Trauma eller olycksfall
  • Om en tand känns lös
  • Om en fyllning lossnat
  • Om en krona eller bro lossnat
  • Om en visdomstand gör ont 
  • Övriga förändringar

Hur går ett akut besök till?

När du kommer till oss gör vi en undersökning för att diagnostisera problemet för att snabbt kunna åtgärda det. Vi fokuserar i första hand på att hjälpa dig med smärtlindring. Om skadan är mer omfattande kan det krävas ett återbesök eller remiss till en specialisttandläkare för en mer permanent lösning. Då erbjuder vi dig alltid en provisorisk lösning och smärtlindring så du slipper värken.

Molande tandvärk

En av de vanligaste orsakerna till behov av akut tandvård är karies som inte har behandlats. Om du inte behandlar hål kan det leda till att tandens pulpa skadas vilket kan orsaka en inflammation i tanden. Tandläkaren behöver då borra bort den skadade delen av tanden och göra en rotfyllning. Därefter kan tandens anatomi återställas med en krona.

Blödande tandkött

Vid bristande munhygien samlas bakterier mellan tänderna och under tandköttet. Det kan leda till inflammation i tandköttet som då kan börja blöda och ömma. Det behöver inte göra ont, men är ett tecken på att allt inte står rätt till i munnen. Kontakta därför oss för att boka tid för undersökning.  

Inflammation runt visdomstand

Visdomständer orsakar inte sällan problem eftersom det ofta bildas fickor runt själva visdomstanden. Däri trivs bakterier varpå en inflammation kan uppkomma. Vävnaden runt visdomstanden kan bli svullen och ibland kan du till och med få feber. Det är viktigt att du söker akut tandvård då bakterierna kan sprida sig ner i halsen och orsaka andningssvårigheter.

Lagning som lossnat

Det händer att gamla lagningar frakturerar eller lossnar och kan då orsaka obehag. Här är det viktigt att du kontaktar oss för att åtgärda problemet även om du inte besväras av ilningar eller tandvärk, annars kan det uppstå karies som i värsta fall kan ta sig ner i pulpan och då krävs mer omfattande behandling. I många fall lossnar lagningar för att det redan finns karies runt dem.

Fraktur på tand

En fraktur kan orsakas av att du bitit sönder tanden eller genom yttre våld.  Eftersom pulpan inte längre har något skydd är det vanligt med värk och ilningar. Tanden kan också bli väldigt vass och skada mjukvävnaden i kinden och på tungan. Även om du inte har några besvär av att en bit av tanden gått av är det en rekommendation att alltid boka en tid för en kontroll så besvären inte blir större.  

Övriga förändringar att vara uppmärksam på

Det är inte alltid skadade tänder eller värk som behöver snabbare omhändertagande.
Vi rekommenderar dig att boka en tid om du skulle känna av förändringar i slemhinnan i munnen eller på tungan. Det kan vara svullnader, utväxter eller sår som inte läker som de borde. Är du orolig eller inte riktigt säker på om det är akut är du alltid välkommen att ringa oss så guidar vi dig!

Vad kostar akut tandvård på vår klinik på Östermalm i Stockholm?

Kostnaden för själva undersökningen vid akutbesök varierar mellan 250–985 kr, beroende på om du har högkostnadsskydd eller inte. Kostnaden för den behandling som krävs beror på dess omfattning men också dina förutsättningar. Efter din initiala undersökning, där vi kunnat fastställa vad det är som orsakar besväret, får du alltid ett kostnadsförslag innan vi bokar in eller påbörjar den behandling vi kommit överens om.

Betalning sker i kassan direkt efter besöket. Du kan välja att betala med kort eller mot faktura genom vår samarbetspartner Fortus. Väljer du faktura har du också möjlighet till avbetalning. Observera att vi är en kontantfri klinik och att vi inte tar emot Amex.