Karlaplanstandläkarna - Tandblekning stockholm

Tandblekning på Östermalm i Stockholm

– trygg och seriös behandling.

Söker du en tandläkarklinik som kan utföra tandblekning på Östermalm, i Stockholm? Karlaplanstandläkarna har lång erfarenhet av tandblekning. Vi arbetar med säkra metoder som ger ett naturtroget och långvarigt resultat. Ta första steget och kontakta oss redan idag för rådgivning.

Att bleka sina tänder har blivit alltmer populärt. Vi rekommenderar att du gör det hos en professionell tandklinik med utbildad personal. 

Tandblekning på vår klinik på Östermalm i Stockholm

För att minimera risken för komplikationer inleder vi alltid med en undersökning. Då kan vi säkerställa att dina tänder är friska, vilket är en förutsättning för att uppnå bästa resultat. Har du hål i tänderna, tandsten eller inflammerat tandkött behöver det åtgärdas först, risken är annars stor att tänderna skadas. Vi tittar även på vilken färg dina tänder har och vilket resultat du kan förvänta dig.  

För att bleka hela bettet rekommenderar vi oftast hemmablekning. Men vill du bleka bort enstaka missfärgningar eller fläckar, alternativt utföra en Air-flow behandling gör vi det på kliniken för bästa resultat. Vi kommer guida dig till rätt behandling för bästa resultat.

Tandblekning hemma

Vid första besöket efter, eller i samband med, din undersökning tas avtryck av dina tänder. Dessa avtryck skickas i väg och för tillverkning av de individuellt anpassade blekskenorna. Skenorna är tunna och täcker alla tänder i både över och underkäken.

Vid nästa besök får du dina skenor och blekmedlet med dig hem. Tillsammans går vi noggrant igenom hur du utför blekningen hemma, vilken nyans dina tänder har idag, vilken nyans du kan tänkas uppnå samt vilka biverkningar du eventuellt kan uppleva.

Blekningen hemma är skonsam mot tänderna och ger sällan större besvär. Metoden tar lite tid så det gäller att ha tålamod, behandlingen pågår mellan 5-14 dagar, i vissa fall längre. Men resultatet håller under flera år.

Trygg och säker tandblekning

Det kan vara lockande att köpa produkter online eller i varuhus för att själv bleka sina tänder hemma. Många av produkterna innehåller inte tillräckligt med aktiva ämnen för att kunna bleka tänderna över huvud taget och i andra finns medel som kan vara direkt skadliga.

För att få ett säkert och tillfredställande resultat rekommenderar vi att du gör tandblekning hos en professionell tandklinik med utbildad personal. Fläckar, ilningar och frätskador är annars vanliga konsekvenser när personer försökt göra det själv hemma.

Efter din behandling med tandblekning

Tänderna är ofta känsliga mot missfärgning den första tiden efter tandblekning. Därför rekommenderar vi att du ska undvika färgstark mat, tobak och dryck 72 timmar efter din behandling.

Ibland kan det uppstå ilningar i tänderna när du gör en tandblekning. Dessa brukar försvinna efter några dagar. Skölj med fluor och använd tandkräm mot ilningar så lindras besvären. Skulle problemen kvarstå vill vi gärna att du hör av dig till oss.

Hur länge håller tandblekningen?

Generellt kan man säga att en tandblekning håller cirka två till fem år. Hur länge en tandblekning håller beror på dina kostvanor men också tjockleken på emaljen samt hur väl du sköter dina tänder. Vill du bleka dina tänder igen kan du återanvända dina blekskenor och köpa nytt blekningsmedel hos oss och bleka dem igen.

Andra tekniker för vitare tänder

Air-flow

Saltblästring (LM ProPower) är en alternativ metod för att få vitare tänder. Den tar snabbt bort missfärgningar från exempelvis kaffe, te, rödvin och tobak. Med en stråle av luft, bikarbonat och vatten blästras tänderna varpå beläggningar och missfärgningar avlägsnas.

Den här behandlingen är effektiv mot missfärgningar som ligger ytligt på tanden och gör egentligen inte tanden i sig vitare. Ibland kan man kombinera både denna behandling och en blekning hemma för maximalt resultat.

Blekning av enstaka tänder

Bleka mineralisationsstörningar

När enstaka tänder har fläckar i emaljen behöver dessa behandlas på ett annorlunda sätt än vid en generell tandblekning. Fläckarna kan ha olika typer av utseende; de kan vara mycket vitare än tanden själv eller skifta i gult och svagt brunt. De här missfärgningarna orsakas av en mineralisationsstörning, där emaljen har lägre densitet än normalt. 

  • Tändernas porer i emaljen öppnas med en syra.
  • Via en kemisk process fälls mineral ut där mineralhalten i tanden är för låg.
  • Ett utfyllnadsmaterial appliceras som fyller ut porerna.
  • De vita fläckarna försvinner.

Bleka rotfyllda tänder

Tänder som tidigare rotfyllts kan skifta i en grå nyans och avvika i färg mot de övriga tänderna. Den typen av missfärgning behöver behandlas av tandläkare på kliniken.

Först säkerställer vi att rotfyllningen är tät och omgivningen i käkbenet runt tandroten är friskt. Därefter bleker vi tanden inifrån genom att applicera blekmedlet internt i tanden. Vi upprepar behandlingen med jämna intervall tills önskat resultat uppnåtts.

Kan alla bleka tänderna?

För att genomföra en tandblekning behöver du vara över 18 år, du får inte vara gravid eller amma. Fyllningar och porslin bleks inte och har du synliga kronor, implantat eller proteser så bleks de inte på samma sätt som dina egna tänder. Hör gärna av dig till oss för rådgivning.

Har du frågor om tandblekning? Du hittar vår tandläkarklinik på Östermalm, Stockholm. 

Varmt välkommen!